“We genieten zelf iedere dag van onze eigen koffiebonen. In het plezier en de liefde voor het product zit waarschijnlijk het succes.”

Mitch, oprichter en eigenaar Henry’s Coffee

About

een goed gezette espresso van henry's coffee komt uit een espressomachine

Mitch en Marlon
Mitch en Marlon zijn de mensen achter Henry’s Coffee. Als groot liefhebber van koffie, volgde Mitch verschillende barista cursussen. In zijn zoektocht naar echt goede, ‘eerlijke’ koffie vond hij iedere keer net niet wat hij zocht. Daarom – en uit enthousiasme over het product -, ging hij op zoek naar de lekkerste koffiebonen en brandde deze vervolgens zelf. Dit markeerde het begin van Henry’s Coffee. Sindsdien drinkt hij elke dag weer precies de koffie die hij lekker vindt en deelt hij dit plezier via deze website. Dat doet hij inmiddels samen met zijn vriendin Marlon, die haar hand net zomin omdraait voor het zetten van een baristawaardige kop koffie.

Mitch is regelmatig bezig met het verfijnen van zijn koffietechnieken en wordt nog steeds erg gelukkig van het overdragen van zijn koffiekennis. Mitch en Marlon bezorgen bestellingen binnen de regio het liefst zelf op de fiets en houden zo contact met klanten. Marlon bruist van de nieuwe ideeën en heeft vanuit haar werk als interieurstylist een goed gevoel voor vormgeving. Ze zorgt ervoor dat alle producten van Henry’s Coffee naast lekker, ook een lust zijn voor het oog. Samen zijn ze – naast natuurlijk geliefden – het bevlogen duo achter Henry’s Coffee.

Henry’s Coffee
Vanaf de start in 2015, is Henry’s Coffee de afgelopen jaren uitgegroeid tot volwassen bedrijf. Inmiddels kan ook de rest van Nederland genieten van onze koffie en leveren we onze bonen, producten en trainingen zowel aan zakelijke klanten, als aan particulieren. Klanten kiezen voor Henry’s Coffee vanwege de hoge kwaliteit Specialty koffie. De koffiebonen zijn altijd vers en nooit te donker gebrand, waardoor ze hun aroma’s en smaaktonen zoals frisheid en zoetheid behouden, zodat je optimaal kan genieten van de rijke smaak van de koffie.

Colombia Geisha

Koffieboeren
In de prijs van onze specialty coffee zit een eerlijke prijs verwerkt die we betalen aan de koffieboeren. Het verbouwen, oogsten en drogen van de koffie is een arbeidsintensief proces en vraagt veel kennis, ervaring en inzet van de koffieboeren. Zij spelen dan ook een belangrijke rol in het verkrijgen van specialty bonen. Daarom is het voor ons logisch dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Henry’s coffee koopt daarom koffie in bij vaste en betrouwbare partijen en houdt de lijntjes zo kort mogelijk.

Kennis en kwaliteit
Je kan koffie goed vergelijken met wijn: de plant, de bodem, de hoeveelheid regen en zon en de wijze van verwerken bepalen de kwaliteit en smaak van het eindproduct. Zoals je goede wijnjaren hebt, zijn er ook goede koffiejaren. Goede koffie begint dan ook altijd met de juiste bonen; dat is de basis.

Maar dat is niet het enige. Ook de manier waarop je de koffie zet heeft veel invloed op de smaak. Door een verkeerde zetwijze kan je uiteindelijke kop koffie vies en bitter smaken, ook al gebruik je nog zulke fantastische koffiebonen. Daarom – en omdat we er graag over vertellen 🙂 – zijn onze brew guides het hart van onze website. Je vindt hier alles over de verschillende zetmethoden, hun eigenschappen en per zetmethode een handig stappenplan.